Vinařský technolog
Vinařský technolog je odborník, jehož hlavním posláním je optimalizovat výrobní proces vína od vinohradu až po stáčení do lahví. Sleduje kvalitu hroznů, stará se o vinice, rozhoduje o správném času sklizně a dohlíží na fermentaci, stáčení, filtrování a skladování vína ve vinařských závodech. Díky znalostem z vinařství, chemie, mikrobiologie a moderních technologií je schopen vytvářet vyvážená a kvalitní vína, která osloví zákazníky svou jedinečností a výrazem místa, odkud pocházejí. Vinařský technolog je tvůrčí profesí, která přispívá k rozvoji vinařského průmyslu a udržení tradic a radosti z vína po celém světě.
Doporučené vzdělání
VŠ - magistrDélka studia
9 let (4 roky SŠ + 5 let VŠ)Na detailním popisu této profese usilovně pracujeme.
Nejvhodnější typologie osobnosti pro tuto profesi: