Mistr potravinářské výroby

Mistr potravinářské výroby je klíčovým článkem mezi vedením a samotnou výrobou – sám sice nestojí u výrobní linky, ale zajišťuje, aby vše běželo přesně tak, jak má. Vede tým pracovníků ve výrobě, plánuje směny, rozděluje úkoly a dohlíží na to, aby se dodržovaly technologické postupy i hygienické normy. Denně řeší provozní situace, motivuje svůj tým a hledá cesty, jak zefektivnit práci. Úzce spolupracuje s technology, kontrolory kvality i managementem výroby a nese odpovědnost za plynulý chod celé směny. Je to praktický lídr, který musí umět jednat s lidmi i rychle rozhodovat. Nejčastěji působí ve větších potravinářských provozech, jako jsou mlékárny, pekárny, masokombináty nebo závody na výrobu nápojů.

Průměrná hrubá mzda

53.000

Doporučené vzdělání

SŠ - Maturita

Délka studia

4 roky

Nejvhodnější studijní cesta pro Mistr potravinářské výroby:

Střední škola

Nejvhodnější obor:
1) Technologie potravin
Vhodný obor:
1) Analýza potravin

Na detailním popisu této profese usilovně pracujeme.