Potravinářský inženýr
Zajištění kvalitních, bezpečných a chutných potravin není samozřejmost – stojí za ním odborníci, jako je potravinářský inženýr. Ten se specializuje na vývoj, řízení a optimalizaci výrobních procesů při výrobě potravin, dohlíží na jejich kvalitu a bezpečnost a zavádí nové technologie i moderní postupy do výroby. Svou profesní dráhu začíná titulem Ing. v programu zaměřeném na potravinářství, potravinářské technologie nebo chemii potravin, přičemž konkrétní pracovní zaměření závisí na jeho zvolené specializaci. Může působit například jako technolog v potravinářství či vinařství, výzkumný pracovník nebo manažer kontroly kvality. Má přehled o chemickém složení potravin, jejich zpracování, uchovávání i distribuci. Uplatnění nachází ve výrobních podnicích, výzkumných institucích, laboratořích i kontrolních orgánech.
Průměrná hrubá mzda
73.500 KčDoporučené vzdělání
VŠ - magistrDélka studia
9 let (4 roky SŠ + 5 let VŠ)