Šéfkuchař

Šéfkuchař je zodpovědný za plánování a přípravu jídelního menu, vedení kuchyňského personálu a zajištění kvality připravovaných jídel. Šéfkuchař pracuje na vývoji nových receptů, nakupuje suroviny, spolupracuje s vedením na rozvoji restaurace a sleduje dodržování hygienických standardů. Je také zodpovědný za dodržování rozpočtu a zajištění efektivního chodu kuchyně. Šéfkuchař je tedy klíčovou osobou restaurace a jeho práce výrazně ovlivňuje celkový zážitek hostů.

Průměrná hrubá mzda

48.500

Doporučené vzdělání

SŠ - Maturita

Délka studia

4 roky

Nejvhodnější typologie pro tuto profesi

Řečník - ENFJ, Koordinátor - ESTJ, ... (zobrazit všechny)

Nejvhodnější studijní cesta pro Šéfkuchař:

Střední škola

Nejvhodnější obor:
1) Gastronomie
Vhodný obor:
1) Kuchař-číšník

Na detailním popisu této profese usilovně pracujeme.