Kuchař

Kuchař připravuje jídla a nápoje v restauracích, kavárnách, hotelových kuchyních, jídelnách, stáncích, ve vlacích či na lodích. Kuchař sestavuje jídelní lístek, zodpovídá za dodržování receptur a kvalitu použitých surovin. Rozděluje připravené pokrmy na samostatné porce, aranžuje a dekoruje jídla před podáváním a pečuje o kuchyňské vybavení. Kromě toho musí být schopen správně skladovat potraviny, dodržovat hygienické normy a zvládnout i administrativní úkoly spojené s řízením kuchyně. Tato profese vyžaduje tvůrčí přístup, schopnost pracovat pod tlakem a rychle reagovat na změny.

Průměrná hrubá mzda

31.000

Doporučené vzdělání

SŠ - Výuční list

Délka studia

3 roky

Nejvhodnější typologie pro tuto profesi

Podnikatel - ESTP, Strážce - ISFJ, ... (zobrazit všechny)

Nejvhodnější studijní cesta pro Kuchař:

Střední škola

Nejvhodnější obor:
1) Kuchař-číšník

Na detailním popisu této profese usilovně pracujeme.