Kuchař
Kuchař připravuje jídla a nápoje v restauracích, kavárnách, hotelových kuchyních, jídelnách, stáncích, ve vlacích či na lodích. Kuchař sestavuje jídelní lístek, zodpovídá za dodržování receptur a kvalitu použitých surovin. Rozděluje připravené pokrmy na samostatné porce, aranžuje a dekoruje jídla před podáváním a pečuje o kuchyňské vybavení. Kromě toho musí být schopen správně skladovat potraviny, dodržovat hygienické normy a zvládnout i administrativní úkoly spojené s řízením kuchyně. Tato profese vyžaduje tvůrčí přístup, schopnost pracovat pod tlakem a rychle reagovat na změny.
Průměrná hrubá mzda
31.000 KčDoporučené vzdělání
SŠ - Výuční listDélka studia
3 rokyNejvhodnější typologie pro tuto profesi
Podnikatel - ESTP, Strážce - ISFJ, ... (zobrazit všechny)![](https://backend.edukee.cz/uploads/kuchar_b76d160c19.jpeg)
Najdi si svou vysněnou školu
Select...
Select...
Vyber kraj
Na detailním popisu této profese usilovně pracujeme.
Nejvhodnější typologie osobnosti pro tuto profesi: