Řezník

Řezník je odborník na zpracování masa a jeho přípravu k prodeji či konzumaci. Jeho práce zahrnuje nákup masa od farmářů nebo velkoobchodů, porcování, vykosťování a přípravu do různých forem, jako jsou kousky na grilování, steaky, klobásy, jitrnice či uzeniny. Řezník také dbá na kvalitu masa a dodržování hygienických norem během celého procesu od nákupu až po prodej hotových produktů zákazníkům. V dnešní době existují i řezníci, kteří se specializují na biopotraviny nebo na přípravu masa pro gastronomické podniky.

Průměrná hrubá mzda

28.000

Doporučené vzdělání

SŠ - Výuční list

Délka studia

3 roky

Nejvhodnější typologie pro tuto profesi

Detailista - ISTJ, Řemeslník - ISTP, ... (zobrazit všechny)

Nejvhodnější studijní cesta pro Řezník:

Střední škola

Nejvhodnější obor:
1) Řezník-uzenář

Na detailním popisu této profese usilovně pracujeme.