Pekař

Pekař se specializuje na přípravu pečiva, chleba, rohlíků a dalších pečených výrobků. Jeho práce zahrnuje přípravu těsta, tvarování a zdobení pečiva, pečení a následnou kontrolu kvality surovin. Pekař musí být schopen pracovat jak ve velkých pekárnách, tak v malých obchodech s pečivem. Nezbytná je znalost různých druhů mouky, droždí a dalších surovin, které používá při pečení. Kromě toho musí být pekaři pečliví, aby dokázali zaručit prvotřídní kvalitu a čerstvost výrobků.

Průměrná hrubá mzda

27.000

Doporučené vzdělání

SŠ - Výuční list

Délka studia

3 roky

Nejvhodnější typologie pro tuto profesi

Strážce - ISFJ, Detailista - ISTJ, ... (zobrazit všechny)

Nejvhodnější studijní cesta pro Pekař:

Střední škola

Nejvhodnější obor:
1) Pekař

Na detailním popisu této profese usilovně pracujeme.