Provozní manažer restaurace
Provozní manažer je zodpovědný za chod restaurace a plnění stanovených plánů. Vybírá, zaškoluje a kontroluje pracovníky, eviduje jejich odpracované hodiny, hodnotí je a motivuje. Udržuje kontakt s dodavateli, kontroluje příchozí dodávky surovin a provádí administrativu.
Průměrná hrubá mzda
47.500 KčDoporučené vzdělání
VŠ - bakalářDélka studia
7 let (4 roky SŠ + 3 roky VŠ)Nejvhodnější typologie pro tuto profesi
Řečník - ENFJ, Vůdce - ENTJ, ... (zobrazit všechny)Nejvhodnější studijní cesta pro Provozní manažer restaurace:
Střední škola
Vysoká škola
Vyšší odborná škola
Co provozní manažer restaurace dělá?
Řídíš chod restaurace
Koordinuješ zaměstnance, komunikuješ se zákazníky, hlídáš platby, objednáváš suroviny a zajišťuješ jejich včasné dodání. Zároveň si udržuješ přehled o vašich konkurentech a aktuálních trendech v oboru gastronomie.
Pomáháš kuchaři sestavit menu
Společně s šéfkuchařem sestavujete menu dle aktuální sezóny a trendů.
Zajišťuješ a kontroluješ suroviny
Kontroluješ množství a kvalitu dodaných surovin od vašich dodavatelů.
Kontroluješ tržby a odpracované hodiny svých podřízených
Každodenně kontroluješ tržby vaší restaurace a zapisuješ si odpracované hodiny svých podřízených.
Dohlížíš na finance a provádíš inventuru
Nastavuješ cenovou politiku vaší restaurace a uděluješ odměny zaměstnancům. Tvým cílem je, aby restaurace byla výdělečná.
Staráš se o propagaci
Můžeš se starat také o propagaci restaurace například na sociálních sítích.
Provozní manažer restaurace - jak vypadá pracovní den?
Výhody a nevýhody práce:
- Vedoucí pozice, na kterou se můžeš vypracovat i bez vysokoškolského vzdělání.
- Profese s velkým potenciálem do budoucna – očekává se nedostatek vedoucích pracovníků v ubytovacích a stravovacích zařízeních.
- Vymýšlíš a organizuješ různé eventy a akce.
- Máš možnost se seznámit s mnoha zajímavými hosty.
- Během pracovní doby máš stravu většinou zdarma. Ušetříš tak peníze.
- Vyřizuješ nepříjemné reklamace hostů.
- Koordinace týmu a komunikace s podřízenými může být někdy složitá.
- Je možné, že budeš pracovat na krátký-dlouhý týden. Tím získáš více volných dní, ale čeká Tě delší pracovní doba a směny i o víkendech.
- Občas se setkáš s nepříjemnými nebo opilými hosty.
- Práce občas i o víkendech a ve svátcích.